PNOS Papryka czereśniowa Koral
- Ostra odmiana papryki
- W opakowaniu od 170 do 200 nasion
- Stopień ostrości od 35 000 – 40 000 jednostek Scoville’a
Odmiana papryki ostrej czereśniowa 'Koral' jest bardzo wydajna i wytwarza kuliste owoce o średnicy 2-2,5cm, przypominające korale. Może być uprawiana w donicach na balkonie lub tarasie. W kuchni, papryka ta znajduje zastosowanie jako dodatek do sosów, past, zup, mięs i innych dań na ciepło. W papryczkach Koral znajduje się kapsaicyna, która ma właściwości antynowotworowe. Stopień ostrości papryczek Koral waha się od 35 000 do 40 000 jednostek Scoville'a.
W opakowaniu 0,5g znajduje się od 170 do 200 nasion papryki Koral. Zalecana norma wysiewu to od 0,5 do 0,7 kg/ha. Paprykę należy siać od połowy marca do pierwszej połowy kwietnia, a sadzić od drugiej dekady maja do trzeciej dekady czerwca. Rozstawę roślin należy dobrać w zależności od maszyn do uprawy, zazwyczaj wynosi ona 50 x 40 cm. Papryka Koral zbierana jest od sierpnia do października.
Rzeczywisty wygląd towaru może różnić się od tego, który widnieje na zdjęciach.