SYNGENTA Kapusta biała Grepala 2500n
- Dobrze znosi mocne zagęszczenie
- Główki o masie 2,5 – 3,5 kg
- Wysoka tolerancja na pękanie
- Doskonała na pierwsze kwaszenie
SYNGENTA Kapusta biała Grepala 2500n
Kapusta biała Grepala to odmiana doskonale przystosowana do uprawy towarowej, dzięki wysokiemu osadzeniu główki możliwe jest gęstsze sadzenie roślin. Główki mają wysoką tolerancje na pękanie, co umożliwia długie przechowywanie na polu. Istotne cechy to wysoka zdrowotność, wyrównanie plonu i tworzenie dużych główek 2,5 kg – 3,5 kg.
Główki kapusty są zbite, mają formę okrągłą, a ich struktura wewnętrzna jest doskonała. Atrakcyjny, zielony kolor główek sprawia, że są one łatwo sprzedawalne.
Odmiana ta znajduje zastosowanie głównie jako kapusta przeznaczona na świeży rynek oraz do tzw. pierwszego kwaszenia. Jej cechy, takie jak jakość, kształt i wielkość główek, sprawiają, że jest poszukiwana przez supermarkety. Kapusta Grepala nadaje się również do produkcji pod przykryciami płaskimi i w odkrytym gruncie, co czyni ją wszechstronną i popularną wśród producentów.
Zalecane zagęszczenie 35-40 tys. szt./ha
Tworzy główki o wadze: 2,5 – 3,5 kg
Wegetacja: 68 – 72 dni
Opakowanie: 2500n
Producent: SYNGENTA
Rzeczywisty wygląd towaru może różnić się od tego, który widnieje na zdjęciach.