PNOS Dynia makaronowa Warszawska 3g
Odporna na choroby
Miąższ po ugotowaniu rozpada się na włókna
Owoce o podłużno-owalnym kształcie
PNOS Dynia makaronowa Warszawska 3g
Ta odmiana dyni jest wyjątkowa, ponieważ jej miąższ po ugotowaniu rozpada się na włókna przypominające makaron spaghetti. Rośliny tej odmiany mają pokrój krzaczasty i są odporne na choroby, co eliminuje potrzebę stosowania ochrony chemicznej. Owoce są podłużno-owalne i osiągają masę około 1 kg. Dojrzałe owoce mają pomarańczową skórkę w delikatne cętki i są gładkie.
Gruby, jasnopomarańczowy miąższ dyni jest wyśmienity, gdy jest przygotowany jako spaghetti lub użyty w daniach zapiekanych. Jest to odmiana idealna dla osób, które cenią sobie zarówno unikatowe właściwości kulinarne, jak i łatwość uprawy. Dynia ta stanowi zdrową i ciekawą alternatywę dla tradycyjnego makaronu, a także jest doskonałym wyborem dla tych, którzy szukają nowych smaków w swojej kuchni.
Termin wysiewu: 3 dekada III(rozsada);2 dekada V(siew)
Termin sadzenia: 2 dekada V
Termin zbioru: 2 dekada IX-2 dekada X
Rozstawa: 70-100 cm
Wegetacja: 120-150 dni
Opakowanie: 3 g
Producent: Pnos
Rzeczywisty wygląd towaru może różnić się od tego, który widnieje na zdjęciach.