BIOWIN Drożdże winiarskie saszetka płynne Sherry
BIOWIN Drożdże winiarskie saszetka płynne Sherry
Drożdże płynne, idealne do wyrobu domowych win.
Drożdże Sherry sprawdzą sie w przypadku produkcji wina z owoców takich jak głóg, jabłka, dzika róża, porzeczki, winogrona białe, zboża, rodzynki, czy czereśnie oraz do produkcji białych deserowych win.
Przygotowanie:
Do butelki o pojemności 1 l należy wlać 150 ml soku (mogą to również być rozdrobnione owoce), 30 ml wody oraz dwie łyżki cukru. Butelkę powinno zakryć się czopem z waty, a także pasteryzować przez czas 30 min. Gdy butelka wystygnie, przelać zawartość torebeczki, którą należy wstrząsnąć przed użyciem. Taki roztwór pozostawić na czas od 1 do 2 dni w temperaturze 26 stopni, a następnie przelać do balonu z nastawę wina.
Drożdże pozwalają na produkcję win, które zawierają do około 14% alkoholu.
Opakowanie:
20 ml
Rzeczywisty wygląd towaru może różnić się od tego, który widnieje na zdjęciach.